De bakgroep

De laatste zaterdag van iedere maand van 14u tot 18u stoken wij de oven heet. Een groep
liefhebbers, van de traditionele manier van bakken, in een bakstenen ovengewelf met hout
(mutsaert) gestookt, kent intussen de knepen van het vak. Als basis bakken wij een oven
degelijk brood. Hiervoor gebruiken wij biotarwe met een eiwit gehalte van 13% gemalen op
traag draaiende stenen. Bij de maalvaardige restauratie van de Oyenbrugmolen is een nieuw
steenkoppel speciaal voorzien om het beste meel te bekomen. In afwachting malen wij op
de Liermolen. Behalve brood, ovenkoeken, roggeverdommekes, worstenbrood, enz.
ontdekken wij verder oude recepten. Het drogen van fruit en kruiden terwijl de oven verder
afkoelt.
Dit initiatief staat voor iedereen open. Wie belangstelling heeft stuurt een berichtje naar
oyenbrugmolen@skynet.be. Je kan zelf mee bakken. Of, mits afspraak, met je eigen deeg
langskomen. Vanaf 17u kan er afgehaald worden.